Otvorena izložba likovnih radova udruge „Peski-Art Đurđevac“

Povodom Stepinčevih dana u Galeriji „Stepinac“ u prepunoj dvorani Pastoralnog centra Župe Bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici, otvorena je izložba likovnih radova članova udruge „Peski-Art Đurđevac“ pod nazivom „Ime Tvoje kličemo“.

Ovoj večeri kulture prisustvovali su brojni gosti, među kojima zamjenik župana Ratimir Ljubić te biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjor Vjekoslav Huzjak. Okupljene je na početku domaćin, župnik Župe Bl. Alojzija Stepinca velečasni Davor Šumandl, a zatim i zamjenik Ljubić, dok je o izložbi i udruzi „Peski-Art“ govorio dopredsjednik Udruge i autor predgovora Zdravko Šabarić.

Izložbu je svečano otvorio biskup Huzjak koji je izrazio svoju radost što prisustvuje ovom kulturnom događaju, izrazivši svoju povezanost sa  Đurđevcom preko svog profesora monsinjora Antuna Ivandije. U sklopu otvorenja izložbe, zajednički su nastupili Ženski zbor Župe BL. Alojzija Stepinca i klapa „Stepinac“ pod vodstvom vlč. Mire Denca, župnog vikara, te članovi Matice hrvatske Ogranka u Koprivnici i to književna sekcija koja je izvela recitacije duhovne poezije. Duo Bemian, Miroslav i Ankica Betlehem iz Peteranca, izveli su originalne podravske napjeve. Moderator i voditelj programa bio je djelatnik županijske Turističke zajednice Krešimir Blažek, na čiju inicijativu je ova izložba i ostvarena.

Pri kraju programa prisutne je pozdravio i zahvalio domaćinima, gostima i svima prisutnima predsjednik udruge „Peski-Art Đurđevac“ Franjo Mihočka koji je gostima podijelio i prigodne darove.

Na izložbi je izloženo 43 likovna rada (slike, skulpture, keramike) različite tematike, a iako tema nije bila određena, obzirom na prigodu i prostor, veći broj autora se predstavio sakralnom tematikom.

Izložba ostaje otvorena do 27. veljače ove godine.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Damir Glad i Dražen Milenković