Otvorena izložba likovnih radova 32. Susreta likovnih stvaralaca

U Galeriji Koprivnica do 22. listopada 2016. godine postavljena je izložba likovnih radova nastalih u sklopu 32. Susreta likovnih stvaralaca.

Izložbu je ispred Koprivničko-križevačke županije otvorila viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač, a sve okupljene posjetitelje pozdravili su ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić te viši kustos i bivši ravnatelj Gradskog muzeja Križevci Zoran Homen dok su se za prigodan program pobrinule članice ženskog vokalnog sastava i članice literarne sekcije Kulturno-umjetničkog društva „Podravka“.

Riječ je o izložbi najboljih likovnih radova koji su odabrani između 330 radova iz 26 hrvatskih likovnih udruga i devet radova samostalno prijavljenih autora pristiglih na ovogodišnji natječaj Hrvatskog sabora kulture.  U daljnjem programu Susreta, 22. listopada dodijelit će se nagrade za najuspiješnije likovno djelo i likovnu udrugu kao i pohvalnice te priznanja autorima radova koji su odabrani za ovu izložbu.

Susret i izložbu organizirali su županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga te Kulturno-umjetničko društvo „Podravka“ dok su financijsku podršku pružili Ministarstvo kulture, Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: kajje.in