Otvorena 5. Konferencija društva za kvalitetu “Analiza rizika iz Sestrinske dokumentacije“

U četvrtak 18. lipnja u prostorijama koprivničke Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici započela je 5. Konferencija društva za kvalitetu „Analiza rizika iz sestrinske dokumentacije“. U ime Koprivničko – križevačke županije Konferenciji su prisustvovali i zamjenik župana Ivan Pal i Željka Koluder Vlahinja, pročelnica Upravnog odjela za zdrastveno-socijalne djelatnosti.
Prilikom pozdravnih govora prisutnima se obratio i zamjenik Pal: „Kao djelatnici u zdravstvu prolazite jedno turbulentno razdoblje, kao i mi osnivači tih ustanova. U financijskom smislu uvijek ima problema, ali kao pacijent nikad nisam osjetio te probleme u našim ustanovama. Županija čeka da nam država vrati upravljačka prava, jer se naše bolnice nikad nismo odrekli. I ove godine Županija je preko 3 milijuna kuna, što decentraliziranih što iz vlastitih prihoda uložila u opremanje bolnice, jer zdravlje je, kao što je nedavno rekao župan, zadnja crta obrane socijalne države“.
Na kraju je zamjenik Pal posebno zahvalio svim djelatnicima iz sustava sestrinstva koji nesebično brinu i o školovanju medicinskih sestara u koprivničkoj Srednjoj školi.
Konferencija je namijenjena svim glavnim sestrama zdravstvenih ustanova, klinika, odjela i svim ostalim zainteresiranim medicinskim sestrama. Cilj konferencije je razmjena iskustva i edukacija te uvođenje sestrinske dokumentacije, jer je ona Zakonom o sestrinstvu postala zakonska obveza svih zdrastvenih ustanova. Uvođenje se provodi u svim zdravstvenim ustanovama u digitalnom obliku korištenjem nekog informatičkog programa, a negdje i u papirnatom obliku. Najvažnije je iz nje znati i moći prepoznati rizike za pojedina moguća stanja i nastale komplikacije. Konferencija će trajati od 18. do 19. lipnja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.