Otvorena 48. Picokijada

Svečanom povorkom organizatora, pokrovitelja i sudionika scenskog prikaza „Legenda o Picokima“ od Doma kulture prema Starom gradu u Đurđevcu službeno je započelo održavanje ovogodišnje tradicionalne kulturno-turističke manifestacije Picokijada.

Gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković predao je ključeve Grada kapetanu Staroga grada, a u svom govoru zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestacije te Koprivničko-križevačkoj županiji i predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović kao sponzorima Picokijade.

Sve okupljene koji su posjetili ovu manifestaciju unatoč lošim vremenskim prilikama pozdravio je župan Darko Koren istaknuvši:

 „Sama Legenda o Picokima u svome sadržaju sadrži određene elemente koji su primjenjivi u današnjoj suvremenoj politici. Hrabrost, mudrost, humanost, a isto tako i domoljublje neki su od tih karakteristika koje su krasile branitelje grada, a isto tako su one koje su nam potrebne danas. Neka iz ovogodišnje legende ponovno nešto naučimo i prenesemo to na naše buduće generacije.“

Župan je ujedno zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnje manifestacije, a Picokijadu je službeno otvorio Josip Đakić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske.

Manifestacija traje još i danas kada će se održati i brojna događanja poput prikaza srednjovjekovnog i tradicionalnog načina življenja, izložbe prijetlova te izbora najljepšeg pijetla Podravine, natjecanje lovaca, natjecateljski biciklistički XCM maraton, natjecanje u brzini i spretnosti vožnje oldtimer biciklima s mljekarskom kanticom, povorka aranžiranih kola i defile oldtimer traktora te brojni koncerti.

Pored brojnih gostiju i uzvanika, službenom otvorenju 48. Picokijade prisustvovala je i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Služba ureda župana