Otvorena 4. Međunarodna umjetnička kolonija „Alpe Adria srce naive“

Uz izložbu slika s 3. Međunarodne likovne kolonije, u Društvenom domu u Hlebinama jučer, 19. svibnja otvorena je 4. Međunarodna umjetnička kolonija „Alpe Adria srce naive“.

Organizatori kolonije su Koprivničko-križevačka županija, županijska Turistička zajednica,  Udruga hlebinskih slikara i kipara naive te Općina Hlebine, a ove godine sudjeluje najviše umjetnika dosad, njih četrdesetak iz zemalja članica Saveza Alpe Jadran.

U svom govoru prilikom otvorenja, predsjednik Udruge hlebinskih slikara i kipara naive Zlatko Kolarek, zahvalio je Koprivničko-križevačkoj županiji na pomoći i podršci od samog početka projekta, dok je koloniju otvorio direktor Turističke zajednice Zdravko Mihevc naglasivši kako „iza projekta ostaje trajna kulturna vrijednost, nova prijateljstva i partnerska suradnja koja donosi nove mogućnosti“.

Ispred Županije obratio se voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek čestitavši Udruzi na uspješnom okupljanju umjetnika već četvrtu godinu te je naglasio važnost međunarodne suradnje za buduće projekte, dok je umjetnicima i organizatorima zahvalila i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski.

Cilj umjetničke kolonije „Alpe Adria srce naive“ je promocija naivne i tradicionalne umjetnosti u regijama članicama Saveza Alpe Jadran, a ove se godine održava od 19. do 21. svibnja u Hlebinama.

Projekt je zajednički financiran od strane Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe Jadran, a ostali partneri su Muzej grada Koprivnice, Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, Općina Hlebine, LAG-a Podravina, Turističko društvo Ptuj i DLU RIFNIK iz Šentjura, Folklorna grupa „Hajdenjaki“ Unterpullendorf i LIKUD te Centar za kulturu Letenye.

Za sve sudionike umjetničke kolonije osiguran je pribor za slikanje, a u planu su i posjeti galerijama i atelierima naivnih umjetnika u Hlebinama.

Služba ureda župana