Otvorena 22. Galovićeva jesen u Gimnaziji „Fran Galović“

U prostorijama Gimnazije Fran Galović u Koprivnici, u četvrtak 22. listopada održano je svečano otvorenje Međunarodnog festivala književnosti 22. Galovićeva jesen.

Koprivničko – križevačka županija organizaciju Festivala podupire od samih početaka, a otvorenju je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal. Otvorenje je obilježeno izvedbom učenika Gimnazije koji su izveli predstavu “U Franovu začaranom zrcalu” kojom su obuhvatili Galovićeva djela. U izvedbi članova dramske skupine Gimnazije, Frana Galovića glumio je Mihael Kramarić, učenik trećeg razred Gimnazije „Fran Galović“, a sudjelovali su i Matija Gašpari, Jan Barić, Petra Balija i Petra Lozo, te glazbeni nastup Sare Knežević i Adele Antolić, koje su na violini izvele uglazbljenu Galovićevu pjesmu Crn-bel. Okupljene je pozdravio ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić, a okupljenima se obratio i Đuro Vidmarović iz Društva hrvatskih književnika koji je pritom naglasio identitetsku važnost očuvanja zavičajne književnosti i narječja.

Svečanosti otvorenja sudjelovali su i pjesnici iz Hrvatske i inozemstva, koje je predstavila predsjednica podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika Enerika Bijač koja je i otvorila ovu književnu manifestaciju za koju je napomenula da predstavlja kulturni brend.

Na ovogodišnjem Festivalu sudjeluju Elka Nyagolova iz Bugarske, Tanja Žitkova iz Latvije, Bronislava Wolkova iz Češke, Natalija Vorobjova Hržić iz Rusije te Davor Grgurić i Đuro Vidmarović iz Hrvatske.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.