Otvorena 2. Regionalna izložba arhitekture: Realizacije 2007.-2017.

U Galeriji Koprivnica prošlog je vikenda otvorena 2. Regionalna izložba arhitekture: Realizacije 2007.-2017. u organizaciji Hrvatske komore arhitekata Područnog odbora Varaždin i Muzeja Grada Koprivnice, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na izložbi sudjeluje 32 arhitekta koji djeluju u 19 regionalnih arhitektonskih biroa,  objekti su projektirani i izgrađeni tijekom posljednjih deset godina, a predstavljeno je 75 arhitektonskih ostvarenja koje su odabrali sami autori.

Autorica izložbe Đurđica Bajić kazala je kako su u proteklih deset godina nastali mnogi radovi koji predstavljaju simbiozu graditeljskog procesa, arhitektonske kreacije i društvenog konteksta regije koja obuhvaća prostor sjeverozapadne Hrvatske – Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Arhitektura i urbanizam odraz su vremena, prostora i ljudi koji ih grade, njihovog socijalnog statusa, materijalne moći, estetskih vrijednosti i načina života, a osebujnost svakog arhitektonskog ostvarenja pokazuje promišljanje arhitekata, njihovu interakciju s naručiteljima te afirmiranje novih ideja, s time da je jedan od ciljeva izložbe poticanje kritičkog promišljanja o arhitekturi i njene popularizacije.

Izložbi su u ime Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, a svi zainteresirani mogu je razgledati do 25. veljače 2018. godine u Galeriji Koprivnica.

Služba ureda župana