Otvoren Turistički informativni centar u Križevcima

U četvrtak, 18. rujna župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren prisustvovao je otvorenju Turističkog informativnog centra u Križevcima.

Centar je obnovljen u sklopu EU projekta ViNaK koji se provodi u suradnji sa mađarskim gradom Nagyatadom u razdoblju od veljače 2013. do rujna 2014. godine. Projekt je sufinanciran u visini od 85 posto njegove ukupne vrijednosti od strane Europske unije u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.173.345 eura.

Program je započeo nastupom Križevačkih mažoretkinja, Puhačkog orkestra iz Nagyatada i Gradskog puhačkog orkestra Križevci. Vrpcu na ulazu u Centar prerezali su saborski zastupnik i križevački gradonačelnik Branko Hrg i voditeljica projekta Marija Podolski.

Uz gradonačelnika Hrga, prisutne su pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Nagyatada László Ludas te voditelj Zajedničkog tehničkog tajništva IPA Mađarska-Hrvatska Márton Szűcs, a nešto više o ViNaK-u rekla je voditeljica projekta Marija Podolski.

Otvaranje Turističko informativnog centra upriličeno je bogatim kulturno-umjetničkim programom u kojem su nastupili KUD ”Križevci”, KUD ”Prigorje” Križevci i Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.