Otvoren Razvojni centar i tehnološki park Križevci

„Ovaj današnji događaj sigurno je dugoročnije još važniji za grad Križevce jer je on ishodište razvoja malog gospodarstva i obrtništva za koje mi u Križevcima volimo reći da smo središte, a to naravno i dokazujemo.“

Strateški projekt Grada Križevaca, Razvojni centar i tehnološki park otvoren je danas, a svečanom otvorenju prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Zadovoljstvo ovim projektom istaknuo je saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg te zahvalio svima koji su radili na ovom projektu i koji su u njega vjerovali od samih početaka.

Župan Darko Koren istaknuo je kako su Križevci pokazali kako se na najbolji mogući način mogu iskoristiti prostori bivših vojnih sadržaja te kako je otvorenje Razvojnog centra i tehnološkog parka velik dan i za grad Križevce, ali i za Koprivničko-križevačku županiju:

web_img_4692Ovaj današnji događaj sigurno je dugoročnije još važniji za grad Križevce jer je on ishodište razvoja malog gospodarstva i obrtništva za koje mi u Križevcima volimo reći da smo središte, a to naravno i dokazujemo.“

Istaknuo je kako je otvorenje ovog objekta te otvorenje brze ceste Gradec – Križevci dva glavna događaja koja su obilježila ovu godinu u gradu Križevci.

Čestitke Gradu Križevci i Koprivničko-križevačkoj županiji na ostvarenom projektu uputio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te se osvrnuo na provedeni natječaj za ovaj projekt istaknuvši kako je pored 150 prijavljenih gradova, Grad Križevci bio jedan od njih 15 koji su uspjeli povući sredstva iz fondova Europske unije.

Pohvalio je sve koji su pridonijeli da se projekt ostvari te službeno proglasio Razvojni centar i tehnološki park Križevci otvorenim nakon čega je velečasni Stjepan Soviček blagoslovio prostor.

U sklopu otvorenja, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tihomir Hodak uručili su Ugovore o zakupu predstavnicima 12 tvrtki koje su korisnici prostora.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje Razvojnog centra i tehnološkog parka iznosi 37.577.369,22 kuna, a Europska unija sufinancirala je 90 posto iznosa odnosno 33.817.117,60 kuna.

Nositelj projekta bio je Grad Križevci dok su partneri u projektu bili Visoko gospodarsko učilište u Križevcima te Križevački poduzenički centar.

Razvojni centar i tehnološki park prostire se na ukupno 8.490 metara kvadratnih te se sastoji od  četiri zgrade s poslovnim i proizvodnim prostorima za poduzetnike te upravne zgrade s pratećim proizvodima odnosno kongresnom dvoranom, znanstveno-istraživačkim laboratorijem i recepcijom.

Prostor je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima koji po subvencioniranoj cijeni mogu koristiti proizvodne, izložbeno-prodajne i uredske prostore kao i brojne usluge poduzetničkih potpornih institucija.

Služba ureda župana