Otvoren prostor Očne poliklinike u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici

Povodom predstavljanja novouređenog prostora za potrebe Očne poliklinike župan Darko Koren i njegovi suradnici, zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Branka Cuki, u četvrtak, 8. travnja, posjetili su Opću bolnicu „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici.

Prisutnima se tom prilikom obratila ravnateljica Opće bolnice dr. Gordana Slavetić, koja je istaknula kako je prostor bivšeg školskog dispanzera uz veliku pomoć Županije i njenih decentraliziranih sredstava, te vlastitih sredstava bolnice, renoviran i sasvim obnovljen. Istaknula je kako je investicija od 590.000 kn, koliko je u Očnu polikliniku uloženo, iznimno velika ali nedostatna za završno opremanje prostora. O samom razvoju oftalmološke djelatnosti u Koprivnici od 1966. godine govorila je dr. Ljubica Koprić Pavlović, te spomenula kako je samo u prošloj godini na očnom odjelu liječeno 675 pacijenata i obavljeno preko 80 većih operativnih zahvata.

Župan Darko Koren je zahvalio zdravstvenim djelatnicima na trudu uloženom u realizaciju projekta. Spomenuo je kako navedeno ulaganje označava sasvim novi ciklus u radu oftalmologa, obzirom da će uvjeti biti primjerni i sukladni modernim standardima. – Iako je za to bitna oprema i prostor, ipak su najvažniji ljudi koji ulažu velik dio svojeg vremena u poboljšanje uvjeta rada. – kazao je župan.

Obilasku prostora bili su također prisutni predsjednica Upravnog vijeća Opće bolnice Karmen Antolić i zamjenik ravnateljice Josip Petrovčić.