Otvoren novi dječji vrtić Zrno u Virju

„Neka ovo bude dodatni poticaj koji će rezultirati novim demografskim pomacima“

Povodom obilježavanja Dana općine Virje i proslave zaštitnika župe Sv. Martina u srijedu, 11. studenog svečano je otvoren dječji vrtić s jaslicama u Virju koji bi s radom trebao započeti 1. prosinca.

Prilikom otvorenja načelnik općine Virje Mirko Perok nije skrivao sreću i zadovoljstvo što se upravo na dan općine i blagdana svetog Martina, otvora vrtić u kojem će boraviti 90 mališana te dodao: „Radi se o trenutno najmodernijem vrtiću u Hrvatskoj koji je opremljen visokokvalitetnom opremom i građen prema najsuvremenijim standardima te ima tri prostorije za vrtićku i dvije za jasličku skupinu uz polivalentnu dvoranu koja je namijenjena posebnim aktivnostima mališana. Načelnik Perok najavio je kako je daljnji plan i želja osnivača da se vrtić pretvori u sportski vrtić sa svom potrebnom sportskom opremom kako bi se djeca od najranije dobi bavila sportom.

otvaranje vrtica Virje (1)Župan Darko Koren naglasio je važnost ulaganja lokalne i regionalne samouprave u ovakve objekte u kojima se odgajaju naša djeca koji su naša budućnost te iskazao nadu „neka ovo bude dodatni poticaj koji će rezultirati novim demografskim pomacima“. Župan je čestitao načelniku i njegovim suradnicima na realizaciji ovog projekta te istaknuo kako ovaj projekt može biti primjer drugima i na ponos svim stanovnicima općine Virje.

Ravnateljica Maja Šobak zahvalila je svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, ali i na podršci mještana i roditelja koji svesrdno pomažu u radu i provođenju aktivnosti Dječjeg vrtića Zrno.

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota povodom otvorenja uručili su ravnateljici Šobak Led Smart TV koji je osigurala Koprivničko-križevačka županija koji će zasigurno pronaći svoje mjesto u novim prostorima.

Smijehom i pjesmom vrtićarci su sa svojim odgojiteljicama upriličili veseli program, a župnik župe Sv. Martina Ivica Bačani blagoslovio je prostore novog vrtića.

IMG_0356mIzgradnja dječjeg vrtića s jaslicama i pomoćnim prostorijama u Virju započela je 2013. godine, a ukupna vrijednost investicije je oko 7,5 milijuna kuna koju je Općina Virje financirala najvećim dijelom vlastitim sredstvima te uz manju pomoć Županije i Ministarstva regionalnog razvoja.

Vrtić i jaslice površine 1.180 četvornih metara izgrađen je sukladno zahtjevima Državnog pedagoškog standarda, a izvedenim radovima osigurani su vrhunski higijensko – tehnički uvjeti. Objekt je suvremeno opremljen, modernom i novom opremom, klimatiziran i sa klima komorama radi stalne ventilacije zraka, podnim i radijatorskim grijanjem koji će treutno pohađati devedesetak vrtićaraca.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.