Otvoren natječaj „Tourphoto 2017“

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije objavila je fotografski natječaj za 13. reviju turističke fotografije “Tourphoto 2017“, s temom “Šoderica, mjesto odmora i zabave”. Na natječaju mogu sudjelovati svi profesionalni fotografi, amateri ili zaljubljenici u fotografiju, a važno je da uhvatiti trenutak uživanja na Šoderici.

Natječaj je otvoren do 30. rujna 2017. godine, a uz prijavljene fotografije u opisu sadržaja potrebno je upisati podatke: ime i prezime autorice/autora fotografije, adresu, broj mobitela, e-mail, naziv fotografije i datum snimanja.

Prijavom na natječaj na http://mediapitch.com/contests/29 sudionici potvrđuju da su autori nastalih fotografija u periodu od 3.6. do 30.9. 2017., a autori mogu poslati maksimalno 10 fotografija. Veličina fotografija prilikom slanja ne smije prelaziti 50 MB, a preporučena veličina slike je 300dpi/3000px po dužoj stranici. U fotografijama nije dopuštena montaža i drastično iskrivljivanje sadržaja, a mogu biti u kolor i CB tehnici.

Prijavljivanjem na natječaj autori se slažu da organizator natječaja njihove fotografije može koristiti u nekomercijalne promotivne svrhe, kako ovog natječaja, tako i u svim svojim promotivnim materijalima, te na svim promotivnim događanjima kao i na internetskim stranicama, društvenim mrežama i specijaliziranim publikacijama.

Nakon službenog završetka natječaja stručni žiri, čiji su članovi vrsni poznavatelji turizma i fotografije, do 31. listopada imenovati će autore i fotografije za izložbu te kandidate za nagrade.

  • prva nagrada iznosi 1.500,00 kuna
  • druga nagrada iznosi 800,00 kuna
  • treća nagrada je poklon paket

Žiri će uz glavne nagrade podijeliti  i tri diplome te tri pohvale autorima po njihovom odabiru.

Cilj natječaja je pojačati interes potencijalnih posjetitelja za jezero Šodericu i dodatno promovirati „Ljeto na Šoderici“, kao i stvoriti veću bazu fotografija koje će se koristiti u promidžbene svrhe. Pozivamo vas da ovog ljeta dođete na Šodericu, ponesete svoj fotoaparat te zamrznete onaj trenutak koji se za vas činio posebnim, bilo da je riječ o dokumentiranju događaja ili uživanju u prizorima  krajolika.

Služba ureda župana