Otvoren Međunarodni znanstveni skup povodom 80. rođendana akademika Milivoja Solara

Na Sveučilištu Sjever u Koprivnici danas je otvoren Međunarodni znanstveni skup povodom 80. rođendana akademika Milivoja Solara koji će trajati do subote, 22. listopada.

Zahvalu svima koji su omogućili održavanje ovog Skupa te ga podržali, uputio je rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković istaknuvši kako se ovakav Skup prvi puta održava u Koprivnici te je prvi u organizaciji Sveučilišta Sjever.

Ujedno je svima poželio ugodan boravak, a prigodnim riječima obratio se i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice Mišel Jakšić zahvalivši akademiku na njegovom radu.

img_4193mSve okupljene pozdravio je i župan Darko Koren te tom prilikom naglasio važnost uloge Sveučilišta Sjever istaknuvši:

Zadovoljan sam što je i Županiji pružena prilika da ima jednu ulogu u ovom znanstvenom skupu i u životu Sveučilišta Sjever. Nadamo se da ćemo tu našu malu sporednu ulogu opravdati danas, a u budućnosti surađivati na jedan značajniji način. Naravno da je svakoj zajednici, i onoj užoj i široj, znanost i obrazovanje uvijek temelj i mora biti u fokusu pa je sigurno izuzetno značajno što Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija ima jednu ovakvu instituciju.“

Nekoliko riječi uputio je i predsjednik Organizacijskog odbora ovog Skupa Zvonko Kovač nakon čega je akademik Milivoj Solar održao uvodno predavanje na temu „Umjetnost danas?“.

Milivoj Solar donedavni je profesor Filozofskog fakulteta, akademik te nekadašnji ministar prosvjete i kulture, a kao znanstvenik nije se odvajao od književnosti svog zavičaja, Frana Galovića te drugih podravskih autora.

Ovaj Skup podržali su Koprivničko-križevačka županija i županijska Turistička zajednica, a otvorenju Skupa pored brojnih okupljenih prisustvovao je i direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc.

Cijeli program Međunarodnog znanstvenog skupa možete vidjeti ovdje.

Služba ureda župana