Otvoren magistralni vod

Petak, 17. travnja, župan Darko Koren i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić pustili su u pogon dovršeni magistralni vodovod od Koprivnice prema Lepavini, ukupne dužine 16 km. Investicija približno iznosi 13,5 milijuna kuna, a osim vodovoda obnovljena je i crpna stanica Starigrad na Križevačkoj cesti. Radove je izvodio koprivnički „Koming“.

Vod dugačak 16.255 metara opskrbljivati će visoku zonu općine Sokolovac, dok će višak vode od 60 litara u sekundi prebacivati na križevačko područje, gdje vode nedostaje.

Prilikom otvaranja, župan Darko Koren istaknuo je značaj širenja mreže vodoopskrbnog sustava ovog dijela Podravine: “Kada smo počeli s projektom vodoopskrbe čitave županije, tek 23% kućanstava, uglavnom urbanih sredina i gradova imalo je priključak na vodu  i dodao kako je sad dvostruko povoljnija situacija s nešto više od 50% priključaka. Cilj je dovesti priključak na vodu u svako kućanstvo Podravine i Prigorja.“

Nositelj investicije je „Komunalac“ koji je sudjelovao u gradnji s 1,5 milijun kuna, a ostatak od 12 milijuna kuna osigurale su Hrvatske vode.