Otvoren drugi po redu Alpe Adria Festival mladih pisaca

U koprivničkom Kulturno-kreativnom centru Pixel otvoren je drugi po redu Alpe Adria Festival mladih pisaca koji se održava od 1. do 3. lipnja 2017. godine u sva tri županijska grada, a cilj mu je okupiti i povezati mlade autore s područja Saveza Alpe Jadran, odnosno Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, uz predstavljanje i prevođenje suvremene srednjoeuropske književnosti.

Otvorenju su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek i viša savjetnica za međunarodne odnose Nataša Krobot Hrastić, a projekt je od strane Sveza financiran s 2,5 tisuće eura te sa 16 tisuća kuna od strane Županije.

Autori su čitali ulomke iz svojih djela, pjevali karaoke te razgovarali o književnosti, a za danas su planirani posjeti Gimnaziji „Fran Galović“, Srednjoj i Obrtničkoj školi u Koprivnici, Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ u Križevcima te đurđevačkom Starom gradu, dok je završna manifestacija Festivala „Zvjezdana noć: impresije srednjoeuropske književnosti“ na rasporedu u subotu, 3. lipnja u 20 sati u Muzeju grada Koprivnice.

U tri dana festivala gostuje sedam autora: Ilija Aščić (Hrv), Katja Gorečan (Slo), Anja Mugerli (Slo), Franjo Nagulov (Hrv), Gábor Lanczkor (Mađ), Tibor Weiner Sennyey (Mađ) i Andreas Unterweger (Aus), organizator je Umjetnička organizacija Artikulacije, a pokrovitelji Savez Alpe Jadran, Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica, uz brojne partnere, primjerice izdavačke kuće, škole i Dječji vrtić „Smiješak“.

Služba ureda župana