Otvoren Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe u Križevcima

Svečanom otvorenju Doma za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior care „Sv. Marko Križevčanin“ danas, 15. svibnja u Križevcima prisustvovali su župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota.

Na samom početku obratili su se investitori projekta Davor Vukmirić i Karl Schmidt, predsjednik križevačke Udruge umirovljenika Ivan Matušin, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj, koprivničko – križevački župan Darko Koren i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg.
Kao izaslanik bjelovarsko – križevačkog biskupa monsinjora Huzjaka prostore Doma blagoslovio je velečasni Stjepan Ptiček koji je zazvao blagoslov Sv. Marka Križevčanina na buduće korisnike i one koji djeluju u Domu.

Nakon službenog otvorenja brojni uzvanici, gosti i prijatelji obišli su novoizgrađene prostore Doma i uvjerili se u visoki standard izgradnje i opremljenosti.

Dom je izgrađen na zemljištu bivše vojarne, koji je Republika Hrvatska dala na korištenje Gradu Križevcima, s kojim je sklopila ugovor o osnivanju prava građenja. Nakon raspisivanja javnog natječaja za prijenos prava građenja radi izgradnje doma, za najpovoljnijeg ponuditelja izabran je M.A.D. d.o.o. za savjetovanje i usluge iz Zagreba.
Prostor Doma izgrađen je u dvije faze. U prvoj fazi izgrađen je glavni smještajni dio neto površine 1800 m2 te pomoćne prostorije neto površine 620 m2. U drugoj fazi izgrađen je prostor predviđen za upravu, dio pomoćnih prostorija, ali i prostor za dodatne sadržaje: frizerski salon, caffe bar, praonica, te poliklinika neto površine 386 m2.

U ovom Domu, kojeg je mogućkz_dom4e ubrojiti u kategoriju najmodernijih u državi, stvoreni su uvjeti za smještaj 100 starijih i teško bolesnih odraslih osoba, ali i pružanje visokog standarda usluga smještenim korisnicima. U izgradnju i opremanje ustanove osnivač je uložio oko 3 milijuna eura. Prije smještaja prvih korisnika u ustanovi je zaposleno 15 osoba, a s popunjavanjem smještajnih kapaciteta planirana su i dodatna zapošljavanja.

Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care peta je privatna ustanova socijalne skrbi za smještaj starijih i teško bolesnih osoba sa sjedištem na području Koprivničko-križevačke županije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.