Otvoren 26. Zagorski gospodarski zbor

U Krapini je u četvrtak, 6. rujna održano svečano otvorenje međunarodnog gospodarskog sajma 26. Zagorskog gospodarskog zbora, kojemu je prisustvovao i župan Darko Koren.

Na sajamskom prostoru pokraj Osnovne škole Ljudevita Gaja u Krapini u tri će se dana predstaviti više od 270 izlagača  iz cijele Hrvatske, Austrije – zemlje partnera sajma, Bosne i Hercegovine te Slovenije. Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar zahvalio je zagorskim poduzetnicima i obrtnicima te naglasio kako su upravo oni omogućili mnoge projekte, prvi su reagirali za vrijeme gospodarske krize, uspjeli su sačuvati većinu radnih mjesta te ulagati u ljude i tehnologije.

Zbor je otvorio izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je istaknuo važnost bespovratnih potpore poduzetnicima iz europskih fondova, kao i međusobne suradnje županija ciljem povećanja konkurentnost gospodarstva.

Ovogodišnja županija partner je Vukovarsko-srijemska županija, a manifestacija traje do nedjelje, 9. rujna i može se razgledati od 10:00 do 22:00 sata.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: zagorje.com