Otvoren 22. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2017.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u Virovitici službeno otvorio 22. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede.

Među brojnim uzvanicima, političarima, gospodarstvenicima i poduzetnicima otvorenju Sajma prisustvovao je župan Darko Koren kao predstavnik Županije koja od samih početaka održavanja VIROEXPO-a organizira nastup svojih poduzetnika i obrtnika.

Nakon otvorenja, premijer Plenković u pratnji župana Korena posjetio je i izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije na kojem se predstavlja dvadesetak poduzetnika i obrtnika s područja Županije.

Kako je VIREXPO jedan od najposjećenijih sajmova u Republici Hrvatskoj i regiji uz sufinanciranje PORA-e Razvojne agencije Podravine i prigorja u suradnji s HOK Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijskom komorom Koprivnica, poduzetnici s područja Županije zajednički nastupaju promovirajući svoje djelatnosti.

U sklopu ovogodišnjeg Sajma pored izložbeno-prodajnog dijela održavaju se i tematske radionice za djecu, plesni nastupi, frizersko-modna revija industrijsko-obrtničkih škola i izbor najuređenijeg izložbenog prostora.

Predviđeno je održavanje i stručnih predavanja na temu problema označavanja meda i ostalih pčelinjih proizvoda, odnos cijena u klasičnoj i elektroničkoj B2C trgovini, implementacija sustava kvalitete prema normi ISO 9001:2015 te mjerenje zaduženosti poslovnog subjekta.

Održava se i gospodarski forum s naglaskom na poslovanje s Republikom Češkom koja je ovogodišnji partner Sajma, kao i tradicionalni susret gospodarstvenih, privrednih, trgovačko-industrijskih komora i predstavnika sajmova.

Izlagači poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije koji u zajedničkom prostoru na Sajmu predstavljaju svoje usluge i proizvode su BOTANA d.o.o., OPG Damir Markov, ZOO RIBOLOV j.d.o.o., ZOO CENTAR PIRANA, KARAS d.o.o., LASTERA, NOVA DOMAĆA RADINOST, Mehanička radionica vl. Tihomir Pavunić, MOBY DICK, LESART, OPG Kranjec Ivan i Anđelka, OPG Smes Dražen, P&GOT d.o.o., Strukovna škola Đurđevac, LAG „Podravina“, LAG „Prizag“.

Služba ureda župana