Otvoren 19. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar

Jedna od značajnijih gospodarskih manifestacija u regiji, 19. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar – 2016. otvoren je jučer i trajat će do 16. travnja, a ovogodišnja zemlja partner je Republika Turska.

Svečanom otvorenju prisustvovali su župan Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota sa suradnicima, a nekoliko riječi na samom otvorenju uputila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović:

„Veselim se što ću i iduće godine biti u Mostaru na ovom značajnom gospodarskom događaju  koji će obilježiti svoju 20. godišnjicu i kada će Hrvatska biti zemlja partner na tom vrlo važnom jubileju.“

Svim visokim izaslanstvima, sajamskim izlagačima i posjetiteljima dobrodošlicu i ugodan boravak na ovoj gospodarskoj manifestaciji poželjeli su i domaćini manifestacije direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić te brojni drugi.

Nakon svečanog otvorenja, izlagački prostor županije posjetili su predsjednica Grabar-Kitarović, visoki dužnosnici i brojni drugi gospodarstvenici, a ukupno će se predstaviti tridesetak poduzetnika s područja županije.

????????????????????????????????????U sklopu manifestacije održat će se već tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije i Sajam informacijskih tehnologija, a organizirano je i niz konferencija, okruglih stolova i radionica na temu obnovljivih izvora energije, izgradnje hidrocentrala, turizma i zaštite okoliša, razvoja gospodarstva, ulaganjima u BiH, izvozu i uvozu. Domaća i regionalna vinarska proizvodnja, autohtona hercegovačka i slavonska kuhinja bit će predstavljene na Sajma turizma, a ujedno će se dodijeliti i nagrade za najbolja vina. Osim toga, održat će se već tradicionalna svečana večera za brojne gospodarstvenike i političke uglednike, a kojoj su domaćini Koprivničko-križevačka županija, Podravka i HGK Županijska komora Koprivnica.

Služba ureda župana

Izvor slika: mostar-fair.com