Otvoren 15. Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima

U Križevcima je u petak 9. studenog otvoren 15. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Na sajmu se predstavlja više od 220 izlagača na preko 5.500 kvadrata unutarnjeg i vanjskog izložbenog prostora. Ovogodišnji sajam ponovno ima i međunarodni karakter što je vrlo značajno jer odražava kontinuitet interesa poduzetnika za promocijom i povezivanjem.

Na samom početku otvorenja brojnim gostima i izlagačima obratio se župan Darko Koren koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora sajma. Istaknuo je kako je Županija ponosna što je održala kontinuitet sajmova i u ovim teškim vremenima te kratko rezimirao najvažnije gospodarske projekte regionalne uprave, poput certificiranja Županije i stalnog ulaganja u infrastrukturu u poduzetničkim zonama.

Prisutnima su se prilikom otvorenja također obratili i gradonačelnik Križevaca i saborski zastupnik Branko Hrg, potpredsjednik županijske Gospodarske komore Mirko Habijanec i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, dok je sajam otvorio pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Stjepan Koraj.

Sajam ostaje otvoren do nedjelje 11. studenog, a prvi dan manifestacije su priređeni brojni događaji od kojih svakako treba izdvojiti susret s poduzetnicima i gospodarstvenicima, te okrugli stol o subvencijama Grada Križevaca u području obnovljivih izvora energije.