Otvoreni prvi registrirani smještajni kapaciteti na jezeru Šoderica

Uoči početka turističke sezone, jezero Šoderica dobilo je svoje prve registrirane smještajne kapacitete, a svečanom su otvorenju kuće za odmor u vlasništvu Krešimira Ložnjaka prisustvovali i župan Darko Koren, direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc te načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Direktor Mihevc kazao je kako je otvorenje prvih smještajnih kapaciteta kruna dosadašnjeg rada na oživljavanju Šoderice, ali i najava budućeg investicijskog ciklusa: „Ovo je zajednički rezultat Turističke zajednice, Koprivničko-križevačke županije, Općine Legrad i privatnih investitora. Od devastirane Šoderice koju smo preuzeli prije tri godine stvorili smo atraktivno i poželjno turističko mjesto, s mnoštvom prilika za ulaganja.

Župan je naglasio turistički potencijal Šoderice te uputio čestitke Ložnjaku: „Mi ćemo se i nadalje pojačano angažirati u financijskom smislu s Općinom Legrad, ali i dati podršku razvoju svih programa s našom Turističkom zajednicom. Vjerujem kako će se i drugi investitori odlučiti na slične poduzetničke korake te stvoriti nove sadržaje koji će privući veći broj turista i zajedno stvoriti pozitivnu turističku klimu.“

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, koja se također iskazala u brizi za Podravsko more dodao je kako je otvaranje smještajnih kapaciteta bio jedan od glavnih ciljeva odkad su preuzeli Šodericu pod svoje okrilje: „Na području Općine trenutno postoji 19 kreveta, a do početka sezone, uz otvorenje hostela i još jedne kuće za odmor, očekuje se da će ih biti ukupno 30. Plan je imati kapacitet od 50 ili više kreveta tako da možemo ovdje smjestiti barem jedan autobus posjetitelja, što je minimum koji moramo zadovoljiti ako se želimo baviti turizmom.“

Vlasnik objekta Krešimir Ložnjak s gostima je obišao prostore te je pojasnio kako spadaju u kategoriju od 3 zvjezdice, a ukupno su za najam na raspolaganju dvije sobe, kupaonica, blagovaonica, kuhinja, dnevna soba, terasa i vrt. Dodao je kako će vrijeme pokazati uspjeh ovog poslovnog poteza te kako je zadovoljan napretkom Šoderice u svakom pogledu. S obzirom da ima riješen sustav grijanja, planira objekt držati otvorenim tijekom cijele godine.

Služba ureda župana