Otkrivena spomen ploča Josipu Friščiću

Kao znak sjećanja na nedavno preminulog Josipa Friščića, potpredsjednika Hrvatskog sabora i trećeg po redu župana Koprivničko-križevačke županije, svečano je otkrivena spomen ploča koja je postavljena na njegovoj obiteljskoj kući u Koprivničkom Ivancu.

Spomen ploču postavila je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., a njezin predsjednik Mladen Pavković ukratko je obrazložio kako je postavljanjem spomen ploče odano  „skromno priznanje ovom istaknutom hrvatskom političaru, čovjeku koji je iznimno mnogo dao za Podravinu i za ovaj kraj“.

Otkrivenju spomen ploče prisustvovao je i župan Darko Koren koji je još jednom posjetio okupljene na značaj rada Josipa Friščića za Koprivničko-križevačku županiju te zaključio kako će Josip Friščić „ostati zabilježen u povijesti i ja sam zaista sretan i ponosan što sam bio dio njegovog života“.

Prigodnim govorima obratili su se i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, član Općinskog vijeća Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović dok je spomen ploču otkrio ratni zapovjednik 117. brigade Hrvatske vojske Dragutin Kralj.

Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec za ovu je prigodu izvelo glazbeni program, a nakon svečanosti otkrivenja spomen ploče održano je predstavljanje spomen – monografije „Josip Friščić“ autora Mladena Pavkovića.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: drava-info.hr