„Otisak srca“ i 10.000 kuna Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec

Na natječaju za prijavu volonterskih inicijativa ili inovativnih modela razvoja volonterstva u Republici Hrvatskoj za 2014. godinu, a koji je raspisala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Osnovna škola Koprivnički Ivanec, točnije učenici 6. i 7. r. pod mentorstvom svojih razrednica Branke Stančin-Levanček i Renate Glavica, osvojili su nagradu od 10.000 kuna i plaketu „Otisak srca“.

Novčanu nagradu učenici i učitelji upotrijebit će za svoj model razvoja volonterstva – Ćirilov i Metodov stol 21. stoljeća, koji će nizom aktivnosti, zaštititi bunar koji stoji u školskom dvorištu, a izvan upotrebe je za vodoopskrbu već godinama. Zbog njegove konstrukcije (betonski bunar s kapom) nije ga potrebno ukloniti stoga će se ukrasiti glagoljicom, motivima vezanim uz naš kraj, i OTISKOM SRCA; oko bunara izgraditi će se drvena sjenica sa klupama za dvadesetak djece i zaštitom stvoriti uvjete za zabavno i korisno provođenje kako slobodnog, tako i vremena u dijelu nastave izvan učionice.

Nagradu i plaketu, učenici će u pratnji svojih mentorica i v.d. ravnatelja, gđe Kristine Furkes, preuzeti na svečanosti u Zagrebu u Muzeju Mimara, 12. prosinca 2014.

Renata Glavica, dipl.uč. mentor HJ