Osnovna škola Rasinja proslavila svoj dan

Na rođendan pjesnika Andrije Palmovića čije ime nosi, osnovna škola u Rasinji u utorak, 27. studenoga proslavila je Dan škole, a svečanosti je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Program je tradicionalno započeo svetom misom u župnoj crkvi nakon čega je uslijedilo polaganje vijenca i paljenje svijeća kod rodne kuće Andrije Palmovića te priredba na kojoj su učenici pokazali svoja plesna, glumačka i recitatorska umijeća.

Okupljenima se obratio ravnatelj škole  Krunoslav Belaj koji je pohvalio učenike i djelatnike na postignutim rezultatima te naglasio dobru suradnju i podršku Općine Rasinja i  Koprivničko-križevačke županije. Posebno je pohvalio i sudjelovanje učitelja u projektima kojima je osuvremenjena nastava u školi, a za što su zainteresirani i sami učenici.

Zamjenik Ljubić istaknuo predanost Županije ulaganju u obrazovanje te poboljšavanju kvalitete uvjeta za pohađanje nastave za sve učenike, a spomenuo je projekt uvođenja centralnog grijanja u Područnu školu Veliki Poganac, koji je nedavno završen, a uređene su i područne škole u Subotici Podravskoj i Kuzmincu. Čestitkama se pridružio i načelnik općine Rasinja  Danimir Kolman, a programu je prisustvovao i prijatelj škole Josip Mađarić, ujedno i inicijator škole nogometa pri NK Tehničaru iz Cvetkovca koju pohađaju brojni učenici ove škole.

Nakon priredbe, predstavljena je novoopremljena druga informatička učionica kao i oprema koju su na korištenje dobili učenici i zaposlenici škole, kao partneri u EU projektu razvoja pismenosti. Riječ je o novom pristupu  u izvannastavnim aktivnostima kroz rad astronomske skupine, jezičnog kluba, knjižničarske grupe, medijsko-digitalne grupe, kreativne stvaraonice i bistrića, a gostima su prezentirani i radovi učenika uključenih u rad robotičarske grupe.

Služba ureda župana