Osnovna škola Novigrad Podravski predstavila opremu koju je dobila u sklopu projekta e-Škole

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u srijedu, 18. listopada posjetio je Osnovnu školu Prof. Blaža Mađera u Novigradu Podravskom, a tom mu je prilikom ravnateljica škole Lidija Peroš predstavila opremom dobivenu u sklopu pilot projekta e-Škole.

Nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet. a provodi se kroz informatizaciju školskog sustava u razdoblju od 2015. do 2018. godine, kada započinje druga faza projekta koja će počivati na rezultatima pilot projekta i trajat će do 2022. godine.

Škola u Novigradu Podravskom dobila je dvije pametne ploče i 30 tableta kojima će se služiti prilikom održavanja nastave, a prvenstveno tijekom predmeta matematike, fizike, kemije i biologije.

Opći cilj projekta je jačanje kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje, a planira se uspostaviti sustav razvoja digitalno zrelih škola kroz pilotiranje i evaluaciju primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovnim i poslovnim procesima u 10% škola u Republici Hrvatskoj.

Ukupna vrijednost pilot projekta e-Škole je 306.853.186 kuna, od čega je EU financiranje 193.690.148 kn (Europski fond za regionalni razvoj – EFRR) i 67.135.059 kn (Europski socijalni fond – ESF) te nacionalno sufinanciranje  46.027.977 kn.

Služba ureda župana