Osnovna škola Mihovila Pavleka Miškine proslavila svoj dan

Svečanom priredbom u đelekovečkom Domu kulture „Pajo Kanižaj“, u ponedjeljak 12. lipnja završena je dvodnevna proslava Dana Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Zamjenik je učenicima, nastavnicima i ravnateljici Sonji Vuljak uputio srdačne čestitke te pohvalio odličnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom, dodavši „kako je škola pravi primjer kako se u malim sredinama predanim radom mogu napraviti velike stvari“.

Ravnateljica Vuljak osvrnula se na projekte koji su provedeni posljednjih godina dana, a tiču se poboljšavanja uvjeta rada i pohađanja nastave, uvođenja e-Dnevnika te opremanja učionica laptopima, u čemu im je, osim Županije, pomogla i Općina Đelekovec, koprivnička Obrtnička škola te sponzori, a također je pohvalila djelovanje Učeničke zadruge “Mak”. Okupljenima se obratila i načelnica Općine Štefica Sirutka, koja je učenicima zaželjela mnogo uspjeha u nastavku školovanja, a djelatnicima škole u daljnjem radu.

Učenici su u kulturno-umjetničkom programu pokazali svoje vještine, a publika je uživala u igrokazima, recitacijama, plesnim i glazbenim izvedbama, dok je posebno emotivan bio oproštaj osmaša, uz proglašenje najbolje učenice generacije Paule Mađerić. Veliko iznenađenje priredio je voditelj tamburaškog orkestra, Saša Novak, koji je na pozornicu pozvao bivše učenike škole koji su s orkestrom odsvirali nekoliko skladbi, a posebni su gosti bili violinistica Adela Antolić te Tomislav Krznarić, član tamburaškog sastava „Mjesečina“.

Služba ureda župana