Osnovna škola Koprivnički Ivanec jedina škola u županiji s eTwinning statusom

Svega nekoliko dana prije Godišnje nacionalne eTwinning konferencije koju organizira Agencija za mobilnosti i programe Europske unije, 10.studenog u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec, koja je  ove godine ušla u eminentno društvo među više od 200.000 eTwinning škola, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, upriličen je kratki edukacijsko promotivni događaj kojim smo vidljivo istaknuli svoju zastavu eTwinning škole kao i pripadajuće promotivne materijale, koji već na samom ulazu u  školu privlače pozornost i pokazuju koliko je i djelatnicima i učenicima važan status eTwinning škole kao i samog eTwinninga, kao dijela Erasmus programa u kojemu sudjelujemo već nekoliko godina.

eTwinning  nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.“(portal Etwinning)

Cilj stjecanja Oznake nije natjecanje, već provođenje aktivnosti: eTwinning škole nisu „pobjednici nad drugima“, već prvaci koji predvode ostale škole uključene u eTwinning. Njihova uloga je poticati i usmjeravati ostale škole na postizanje iste razine. To se može postići otvaranjem vrata i dijeljenjem metoda, ideja i prakse….“

Osnovna škola Koprivnički Ivanec jedina je škola u Koprivničko-križevačkoj županiji s tim statusom, a prilikom svečanosti postavljanja zastave ravnateljica Škole, Kristina Furkes učenicima je i djelatnicima naglasila: „Neizmjerno mi je drago što su marljivost i kreativnost učitelja i učenika naše Škole prepoznate u eTwinning svijetu te da je našoj Školi za školsku godinu 2020./2021. dodijeljena oznaka eTwinning škole. Biti referentna točka za svoju lokalnu zajednicu kao i model za druge škole istovremena je sinergija odgovornosti i golemog uspjeha. To je odraz našeg napredovanja, a važnost i vrijednost eTwinninga ugrađujemo u nastavni proces kao i u čitav niz drugih unutarnastavnih i izvannastavnih sadržaja.“

Učenici i učitelji, uključeni u rad na eTwinning projektima osobito su ponosni i radosni radi dobivanja ovoga statusa, a tome u prilog govori i činjenica kako je i ove školske godine OŠ Koprivnički Ivanec pokrenula novi međunarodni projekt CRAFT (CReateAFairyTale) s partnerima iz Španjolske, Italije, Portugala, Turske i Hrvatske.

eTwinneri učitelji Škole su: Branka Stančin-Levanček, Jasmin Kadrić, Renata Glavica, Irena Rakuša, Selma Varović, Tomislav Novak, Josip Kovačić i naši stručni suradnici Josip Ferlindeš i Matea Sodar.

„Zahvalni smo što smo, kao dobri primjeri eTwinninga,  prepoznati na razini Europe te svojim uspjehom stvaramo mrežu vodećih škola u eTwinning sustavu“, zaključila je svečanost ravnateljica Furkes.

Izvor: OŠ Koprivnički Ivanec

Služba ureda župana