Osnovna škola Koprivnički Bregi započela s provedbom Erasmus+ projekta

Osnovna škola Koprivnički Bregi ove je školske godine započela s provođenjem Erasmus+ projekta pod pokroviteljstvom Agencije za mobilnost i programe EU. Radi se o školskim partnerstvima (KA229), a projekt će trajati od 01. rujna 2020. do 31. srpnja 2022. Naziv projekta je „Mach mit! Verantwortungsvoll als Europäer leben – Umwelt nachhaltig gestalten“ ili na engleskom „Join us! Living responsibly as Europeans – creating a sustainable environment“ u sklopu kojeg se škola bavi nekim od 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Poticaj za prijavu ovog projekta bilo je pitanje kako škola u vrijeme klimatskih promjena može odgajati svoje učenike u smjeru održivog razvoja i orijentiranosti na resurse. Ukupna vrijednost projekta je 180.730 eura, od čega OŠ Koprivnički Bregi pripada iznos od 29.610  eura. Partneri na projektu su škole iz Njemačke, Poljske, Nizozemske i Portugala, a sudionici će se baviti temama: energija i resursi, okoliš i promjena klime te društvena/politička odgovornost obrazovnih ustanova.

Učenici će tijekom projekta imati mogućnost produbiti svoja znanja iz ovih područja, usavršiti znanje engleskog i njemačkog jezika, naučiti koristiti nove web alate, upoznati neku od zemalja u projektu i upoznati učenike kroz mobilnosti i komunikaciju u sučelju Twinspace gdje će između ostalog biti objavljeni svi rezultati zajedničkog rada.

Pod voditeljstvom koordinatorice škole i učiteljice njemačkog jezika  Sunčice Vuljak  osnovan je Erasmus+ tim učitelja i učenika te je započeta provedba planiranih aktivnosti.

Izvor: OŠ Koprivnički Bregi

Fotografija: Ilustracija, proslava Dana škole 2019.

Služba ureda župana