Osnovna škola Frana Koncelaka proslavila rođendan Danom otvorenih vrata i priredbom

Danom otvorenih vrata i priredbom u Osnovnoj školi Frana Koncelaka Drnje obilježen je Dan škole, a svečanom programu su, uz učenike, roditelje i zaposlenike škole, prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predstavnici općina Drnje, Peteranec i Hlebine.

Na Danu otvorenih vrata posjetitelji su mogli vidjeti zanimljive pokuse iz fizike, hologram, dobiti otisak prstiju, poslušati prezentaciju o Erasmus+ projektu SLAM, slušati na engleskom jeziku o pozitivnim i negativnim stranama interneta, rješavati kajkavske križaljke i premetaljke te matematički Kahoot! na engleskom jeziku. Zanimljiva je bila i korelacija povijesti, geografije i njemačkoga jezika. Učenici su trebali spojiti fotografiju prirodnih i kulturnih znamenitosti s pripadajućim tekstom, odrediti točno mjesto na karti svijeta i staviti je na nju, a za dodatni bod morali su u rječniku njemačkoga jezika pronaći naziv države ili kontinenta, koji su označili.

Program Dana škole nastavio se održavanjem priredbe u školskoj sportskoj dvorani u Drnju, gdje je zamjenik Ljubić uputio čestitke ravnatelju škole Ivanu Pikivači i ostali zaposlenicima te ih pohvalio na svim postignućima.

U sklopu priredbe prikazan je i video uradak s uspjesima učenika i njihovih mentora, a ravnatelj Pikivača dodijelio je nagrade Učiteljskog vijeća najuspješnijim učenicima u ovoj školskoj godini. Posjetitelje su posebno oduševile glazbeno-scenske točke gdje se moglo vidjeti  igrokaze, plesove i recitacije te slušati učenike tamburaše iz Hlebina.

Služba ureda župana