Osnovna škola Fran Koncelak Drnje održala završnu svečanost i otvorenje izložbe „Zlatne godine“

Osnovna škola Fran Koncelak iz Drnja održala je završnu svečanost te ujedno otvorenje izložbe učenika osmih razreda pod nazivom „Zlatne godine“.

Ovom događaju prisustvovao je zamjenik župana Ivan Pal koji je čestitao učenicima završetak osnovne škole dodavši: „Sve Vas lijepo pozdravljam, svim osmašima čestitam završetak škole i želim da uspješno upišete srednje škole, odnosno svoj prvi izbor. Cijenjenim kolegama i kolegicama zahvaljujem na trudu jer da Vas nije bilo tu ne bi ni oni bili, ali isto tako hvala i roditeljima koji su osigurali ovo školovanje i omogućili kraj jedne faze života te prelazak u drugu, novu fazu. Još jednom čestitam Vam na Vašem uspjehu.“

Program su pripremili učenici škole prilikom čega su prezentacijom ukazali na najvažnije događaje u protekle četiri godine, kao i na natjecanja na kojima su ostvarili brojne uspjehe. Isto tako, učenici su svakom nastavniku poklonili prigodan poklon i izrekli zahvalu na svemu što su činili za njih tijekom njihovog školovanja.

Pored toga, u prostorijama škole prikazana je završna izložba učenika osmih razreda pod nazivom „Zlatne godine“ koja vizualizira motive iz istoimene pjesme fokusirajući se na umjetnički izraz te istovremeno izostavljajući političke konotacije kojima je pjesma obojena. Između svih kreativnih radova posebno zapažen uspjeh ostvario je rad Davida Dražilovića čiji je linorez uvršten u izložbu „Radost slikanja uz glazbu“ Hrvatske glazbene mladeži te je od pristiglih 1100 likovnih radova odabran među 130 najboljih.

Služba ureda župana