Osnovna škola Braća Radić obilježila Dan škole i proslavila 60. rođendan

U dvorani Domoljub u Koprivnici danas je svečano obilježen Dan škole Osnovne škole „Braća Radić“, a proslavi su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Ravnatelj Krešo Grgac pozdravio je učenike, nastavnike i prijatelje Škole te naglasio vrijednosti na kojima Škola počiva od svog osnivanja do danas, kada slavi 60. rođendan. Osvrnuo se na važnost suradnje sa Županijom i prijateljskim školama, istaknuvši: „Zahvaljujem Koprivničko-križevačkoj županiji koja nam je uvijek dobar partner, od organizacije županijskih natjecanja do financiranja Centra izvrsnosti koji pruža vrhunske uvjete za razvoj matematičkih vještina kod mnogih učenika.“.

Zamjenik Pal uputio je čestitku za 60. rođendan „školi koja je neizmjerno mnogo napravila za ovu sredinu“. Također je naglasio kako je osnovnoškolsko razdoblje života ključno u formiranju ličnosti te se osvrnuo na „generacije učitelja, nastavnika, profesora i učenika ove škole koji su ostavile dubok trag u ovom gradu“.

Povodom svečanog programa predstavljena je povijest i razvoj škole, projekti u provedbi, kao i oni planirani čijim se ostvarenjem želi  unaprijediti obrazovne mogućnosti i prilike učenika.

Služba ureda župana