Osnovana Proizvođačka organizacija mljekara “Drava – Sava“

Dana 23. ožujka 2014. godine u Goli je  osnovana Proizvođačka organizacija mljekara “Drava – Sava“ koja je priznata od strane Ministarstva poljoprivrede te je prva u Republici Hrvatskoj koja je organizirana u skladu s praksom u Europskoj uniji.

Osnivačkoj sjednici uz brojne članove i uzvanike prisustvovali su i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, zamjenica ministra poljoprivrede Zvjezdana Blažić te domaćin, saborski zastupnik i načelnik općine Gola Stjepan Milinković.

Proizvođačka organizacija mljekara je samostalna, nestranačka, skupina dobrovoljno udruženih uzgajivača goveda koji se bave proizvodnjom mlijeka i proizvoda koji su naslonjeni na proizvodnju  mlijeka, a osnovni cilj je koncetracija ponude i stavljanje na tržište  proizvoda svojih članova, te zajedničko prilagođavanje zahtjevima tržišta i poboljšanje proizvodnje s promicanjem racionalizacije i mehanizacije  svoje proizvodnje u interesu članova.

Članstvo u proizvođačkoj organizaciji je dobrovoljno, a član može biti svaka osoba koji je državljanin Republike Hrvatske i pravna osoba sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i bavi se proizvodnjom mlijeka.

Proizvođačka organizacija okupila je više od 200 proizvođače mlijeka sa područja Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije koji raspolažu sa 16.000.000,00 kilograma mlijeka godišnje, što im daje dodatnu snagu u pregovaranju sa otkupljivačima mlijeka.

Odsjek za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo