Osigurano 340 tisuća kuna za izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekt Distributivnog centra za meso

U Ministarstvu poljoprivrede jučer je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini.  Koprivničko-križevačkoj županiji dodijeljeno je 340 tisuća kuna za izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekt Distributivnog centra za meso, a navedenim sredstvima će se izraditi studija izvodljivosti, analiza troškova i koristi te idejni projekt.

Ugovor su potpisali ministrica poljoprivrede Marija Vučković i zamjenik župana Ratimir Ljubić ispred Koprivničko-križevačke županije, a svečanosti su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, ravnateljica Uprave za poljoprivredno zemljište i biljnu proizvodnju i tržište Sandra Zokić te ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravko Barać. Ugovori su uručeni  i Gradu Zagrebu te Zagrebačkoj županiji, a sredstva za projekte su osigurale i Osječko – baranjska,   Vukovarsko – srijemska te  Ličko – Senjska županija.

Program je koncipiran kao pomoć jedinicama područne (regionalne) samouprave za razvoj i jačanje održive poljoprivredne proizvodnje na njihovom području putem udruživanja lokalnih proizvođača, a od strane Ministarstva potpomognut je potporom za projektnu dokumentaciju. Ugovori se odnose na jačanje infrastrukture potrebne za provođenje uzgojnih programa u području stočarstva te logističko – distributivne centre za voće i povrće, s naglaskom na povezivanju poljoprivrednih proizvođača u proizvođačke organizacije, kako bi bili konkurentniji na tržištu i otporniji na tržišne poremećaje.

Izvor fotografija: Ministarstvo poljoprivrede

Služba ureda župana