Organizacijski odbor raspravljalo o programu 23. Dana travnjaka

Organizacijski odbor 23. Dana travnjaka Koprivničko-križevačke županije sastao se na sjednici u petak, 12. travnja, a na dnevnom redu bio je dogovor hodograma aktivnosti manifestacije koja će se održati od 3. do 5. svibnja na prostoru Sajmišta u Koprivnici. Sjednicu je vodio zamjenik župana i predsjednik Organizacijskog odbora Darko Sobota,

Prvi dan manifestacije petak, 3. svibnja, bit će rezerviran za stručna predavanja u prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica. Teme predavanja su: „Izrada plana osjemenjivanja putem računalnog modela planskog sparivanja“ Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, „Kako pripremiti kvalitetnu silažu“ tvrtke Schaumann Agri d.o.o., „Tlo – važan čimbenik u poljoprivrednoj proizvodnji“ Ministarstva poljoprivrede i „Nadzor nad ekološkom proizvodnjom“ tvrtke Bioter d.o.o.

Također će se prezentirati školski programi Srednje Gospodarske škole Križevci, stručnih studija Visokog gospodarskog učilišta Križevci, kao i aktualnih natječaja Programa ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede.

Za subotu, 4. svibnja, predviđeno je svečano otvorenje manifestacije, uz prigodni program kulturno-umjetničkih društava, nakon čega će se uručiti nagrade najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka s područja Koprivničko-križevačke županije te najperspektivnijem mladom proizvođaču, nakon čega je na rasporedu konjički turnir u organizaciji Konjičkog kluba Koprivnica.

Posljednjeg dana, u nedjelju 5. svibnja posjetitelji će moći vidjeti natjecanje u ručnoj košnji, tradicionalni prikaz sušenja i rastepanja sijena u organizaciji Udruge Zagoraca Podravine, proglašenje najboljih kosaca, ponovno konjički turnir, kao i iznimno posjećen Bambino kup na kojemu će se predstaviti mladi uzgajivači goveda.

Ova manifestacija profilirala se kao značajna sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje, kao i poduzetništva s  naglaskom na ruralni razvoj. Upravo s ciljem poticanja ruralnog razvoja Županija osigurava besplatni izlagački prostor te uvrštavanje izlagača u katalog, a tvrtke, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ostali izlagači svoje mjesto na Danima travnjaka mogu osigurati putem prijave.

Prijavnica se nalazi u OVDJE, a potrebno ju je dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu,  Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica i to najkasnije do 23. travnja 2019. godine.

Služba ureda župana