Organizacijski odbor 19. obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije održao 2. sjednicu

Na današnjoj 2. sjednici Organizacijskog odbora 19. obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije razgovaralo se o tijeku organizacijskih priprema, programu kao i o nagradnoj igri.

Direktor sajma Božo Barać izvijestio je članove Odbora kako je dogovoreno da će se sajam održati u partnerstvu s Brodsko-posavskom županijom te kako do početka sajma preostaje još popunjavanje izlagačkog prostora. Što se tiče programa sajma, dogovoreno je kako će se svečano otvorenje održati u petak, 11. studenog 2016. godine s početkom u 10,00 sati u sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima nakon čega će se održati izbor za najstražaricu Križevačke djevojačke straže dok će se u zajednički obilazak sajma i izložbenih prostora krenuti s početkom u 11,00 sati. S obzirom da je tema ovogodišnjeg sajma inovacije i nove tehnologije, Studentski poduzetničko-tehnološki inkubator Visoke tehničke škole u Bjelovaru i Inovatorsko društvo „Marcel Kiepach“ iz Križevaca održat će brojne izložbene, stručne i prezentacijske programe tijekom tri dana trajanja manifestacije. Osim toga, prvi dan manifestacije s početkom u 11,00 sati održat će se i skup hrvatskih i mađarskih poduzetnika te će biti predstavljen dio programa suradnje Mađarska-Hrvatska namijenjen poduzetnicima, a dan će završiti krštenjem mošta po Križevačkim štatutima s početkom u 20,00 sati ispred sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca. U subotu, 12. studenog, s početkom u 11,00 sati započet će dvodnevna konferencija „Obnovljivi izvori energije“ u organizaciji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, u 12,00 sati će se održati edukativna radionica „Vratimo biootpad prirodi!“ u organizaciji Komunalnog poduzeća d.o.o. dok će dan završiti već tradicionalnom revijom frizura i modnom revijom s početkom u 19,00 sati.

Izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora i izvlačenje dobitnika nagradnih igri održat će se u nedjelju, 13. studenog, a sajam će se svečano zatvoriti u 18,00 sati.

Članovi Odbora složili su se kako će se svih dana trajanja ovog vrijednog sajma prezentirati obrtnička zanimanja učenika strukovnih škola, izložba malih životinja kao i izložba radova inovacija Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora Visoke tehničke škole Bjelovar, učenika srednjih škola te članova udruga i sekcija Zajednice tehničke kulture Križevci i Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana