OPG Hrženjak predstavnik Županije u projektu „Zlata vrijedan“

Koprivničko-križevačka županija od samog početka sudjeluje u projektu „Zlata vrijedan“, koji organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list, a svrha mu je promovirati hrvatsku poljoprivredu i proizvodnju hrane te o najboljim proizvođačima iz cijele Hrvatske ispričati pozitivne priče.

Ove godine Županija je prijavila OPG Rakić, OPG Hrženjak i OPG Kostanjevec, a prema odabiru komisije za ocjenjivanje kao predstavnik je odabran OPG Hrženjak, koji u svom posjedu ima vinograd i voćnjak te 176 pčelinjih zajednica, a godišnje proizvede četiri tisuće kilograma meda te 200 kilograma medenjaka i slastica od meda. Redovito koristi subvencije i donacije Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice te aktivno sudjeluje u svim događanjima vezanim za pčelarstvo. Organizator je i nositelj aktivnosti Jagnjedovečkih susreta pčelara, izložbe meda i slastica u Đurđevcu – Medveni deni te Hlebinskih susreta pčelara Republike Hrvatske povodom svetog Ambrozija, a sudjeluje i u organizaciji međunarodnog pčelarskog sajma u Gudovcu. Nositelj OPG-a Marijan Hrženjak predstavnik je četiri pčelarske udruge s područja Županije u upravnom odboru Hrvatskog pčelarskog saveza.

OPG Hrženjak predstavit će se u Večernjem listu, kao i 24. lipnja 2017. godine u Bogovićevoj ulici u Zagrebu s početkom u 10 sati, kada je na rasporedu i dodatno ocjenjivanje komisije.

Svečanost proglašenja tri najbolja OPG-a prema izboru stručnog žirija te najbolji OPG po izboru čitatelja Večernjeg lista održat će se na OPG-u Kezele u Šumećanima (pokraj Ivanić Grada) 28. lipnja 2017. godine s početkom u 20 sati.