Općina Virje potpisala Sporazum o suradnji s mađarskim gradom Nagybajom

U petak, 11. siječnja načelnik Općine Virje Mirko Perok potpisao je Sporazum o suradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa s gradonačelnicom mađarskog grada Nagybajoma Czeferner Jozsefne, a svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Darko Sobota, parlametarni zastupnik Mađarske Móring József Attila te mađarske delegacije.

Načelnik Perok kazao je kako se veseli suradji te kako se u Virju provode brojni vrijedni EU projekti, a novim je prijateljima pojasnio i kako je Općina poznata po sportskim uspjesima, vatrogastvu i bogatom društvenom životu.

Virje je kroz godine puno investiralo u komunalnu infrastrukutru, u cijeloj općini riješena je vodovodna mreža, napravljen je novi dječji vrtić, proširena je osnovna škola u svrhu jednosmjenske nastave. Trenutno se provode dva velika EU projekta, projekt Zaželi i uređenje dvije ulice i gradnja kružnog toka, vrijednosti 600 tisuća eura.“, dodao je načelnik Perok prilikom predstavljanja Općine.

Okupljene je pozdravio i zamjenik Sobota koji je također izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma i novim uspjehom Općine Virje.

Zahvaljujem načelniku Peroku, zastupniku Attili i svim gostima iz Mađarske na što su prepoznali važnost prekogranične suradnje po kojoj je Županija poznata više od desetljeća. Doista nas veseli suradnja hrvatskih i mađarskih gradova i općina jer je to i prilika da se obogate sredine u kojima živimo, posebno u društvenom, gospodarskom i infrastrutkurnom dijelu. Naša Županija i Županija Somogy još su davne 1997. godine potpisale Sporazum o suradnji te se ovim novim sporazumima nastavlja naše dugogodišnje prijateljstvo s Mađarskom. Općina Virje ističe se po brojnim uspješnim projektima te vjerujem kako će s Nagybajom pronaći zajedničke interese i biti primjer drugim općinama.“, naglasio je zamjenik Sobota.

Gradonačelnica Nagybajoma pridružila se zahvalama na suradnji, a načelniku Peroku poklonila je mađarsku zastavu te grb Nagybajoma koji prikazuje pticu zaštitnika Grada i u grbu je od 1702. godine.

Nakon svečanog potpisivanja Sporazuma, domaćini su goste iz Mađarske poveli u razgledavanje Općine, kako bi kući ponijeli lijepe uspomene na ovaj kraj.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr