Općina Virje kreće s izgradnjom reciklažnog dvorišta

U sklopu provedbe projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na području Općine Virje, u četvrtak 23. svibnja 2019.  godine načelnik Općine Virje Mirko Perok je s direktorom tvrtke GT Jura d.o.o. Virje Mladenom Podravcem potpisao Ugovor za izvođenje radova i opremanje reciklažnog dvorišta na području Općine. Načelnik Perok je ugovor potpisao i s direktorom tvrtke Prostor d.o.o. Bjelovar Marijanom Carekom, za uslugu stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu, te s direktorom tvrtke Prostor Eko d.o.o. Bjelovar Mladenom Carekom, za uslugu projektantskog nadzora. U ime Županiju, potpisivanju ugovora prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Prethodno, 12. veljače, potpisan je Ugovor za uslugu tehničke pomoći za upravljanje projektom, provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbe i vidljivosti projekta s tvrtkom Maxicon d.o.o., Zagreb, a sve navedeno je sastavni dio provedbe projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na području Općine Virje koji se sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u razdoblju 2014. do 2020.

Zadovoljan sam što smo se okupili na ovom za nas vrlo važnom projektu, a prilika je to da zahvalim svima koji su sudjelovali u njegovoj izradi i pripremi. Imamo lokaciju, kraj uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, to je naša nova zona za gospodarenje otpadom, a pripremamo se i za odlaganje građevinskog otpada i neke druge aktivnosti“, kazao je načelnik Perok.

Općina Virje je 28. veljače 2019. sklopila Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Izgradnja reciklažnog dvorišta na području Općine Virje s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt traje do kraja ožujka 2020. godine, ukupna vrijednost je 2.453.709,88 kuna, a bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda iznose 1.924.934,33 kuna. Ostatak sredstava je osiguran iz proračuna Općine.

Otvorenje reciklažnog dvorišta, čija je površina 1.808 metara kvadratnih, očekuje se u ožujku sljedeće godine, a Općina će njime upravljati putem koncesionara.

Tijekom provedbe projekta, na području Općine provodit će se informativno-obrazovnih aktivnosti koje obuhvaćaju:

  • slanje letaka uz račune za komunalnu naknadu,
  • dijeljenje promotivnih materijala prilagođenih djeci (brošure, radni listići, bojanke),
  • postavljanje plakata po javnim ustanovama, vrtićima i školama,
  • održavanje dvije edukativne radionice za djecu osnovnoškolske dobi u OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje
  • održavanje edukativne radionice za djecu vrtićke dobi u Dječjem vrtiću „Zrno“
  • završni događaj projekta (otvorenje reciklažnog dvorišta i izložba dječjih radova)

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr