Općina Virje dobila status „Općina – prijatelj djece“, Koprivnici i Križevcima dodijeljene pohvale za provedene akcije u interesu djece i mladih   

U organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u srijedu, 15. prosinca održano je virtualno tematsko savjetovanje „Psihičko zdravlje djece i mladih u doba pandemije/potresa“ kako bi se prikazali učinci stresnih događanja kod djece. Predavanja o kvaliteti života i psihičkog zdravlja učenika za vrijeme pandemije održali su eminentni stručnjaci prof. dr. sc. Gordana Keresteš, dr. sc. Toni Maglica i dr. sc. Boris Jokić, koji su naglasili važnost edukacije i kreiranja programa koji će doprinijeti još većoj zaštiti psihičkog zdravlja djece i mladih.

Uz savjetovanje je održano i predstavljanje “Naj-akcije 2021.” te dodjela Povelja i Pohvala gradovima i općinama. Između 51 pristigle prijave, Grad Koprivnica i Grad Križevci dobili su Pohvalu za provedbu svojih „Naj-akcija“, dok je Općina Virje dobila Povelju te je stekla prestižan status „Općina – prijatelj djece“  koju je preuzeo općinski načelnik Mirko Perok. Prezentirani su napori Društva „Naša djeca“ Virje i Općine u provedbi različitih projekata kojima se nastoje osigurati kvalitetni uvjeti odrastanja za svu djecu, a posebice u području obrazovanja i sporta, izvannastavnih aktivnosti, radionica na otvorenom, edukacija i slično.

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija je izradila Strategiju projekta „Koprivničko-križevačka županija – prijatelj djece“ za razdoblje 2020.-2022. godine koju je usvojila Županijska skupština KKŽ. Ovaj iznimno važan dokument, u čijoj su izradi sudjelovali stručnjaci iz područja zdravlja djece, odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, kulture i komunikacija, sporta te iz područja sigurnosti mladih, detaljno prikazuje projekte i aktivnosti kojima Županija nastoji svakom djetetu osigurati jednake mogućnosti i priliku za razvoj, pritom stavljajući na raspolaganje sve svoje ustanove i resurse kako bi se na najbolji način zadovoljile potrebe djece i mladih.

Valja naglasiti kako se Županija prije četiri godine među prvima uključila u projekt „Županije-prijatelji djece“ u želji da se promicanje dobrobiti djece i mladih na lokalnoj i regionalnoj razini podigne na još veću razinu.

Koordinacijski odbor projekta „Koprivničko-križevačka županija – prijatelj djece“ čestita svim općinama i gradovima koji su ostvarili priznanje za postignute rezultate u 2021. godini u području zalaganja za ostvarivanje dječjih prava.

Služba ureda župana