Općina Podravske Sesvete proslavila svoj Dan uz otvorenje vrtića „Leptirići“ i svečanu sjednicu Općinskog vijeća

Općina Podravske Sesvete prigodnim programima od 11. do 19. rujna obilježava Dane Općine. Posebno svečano bilo je na današnjem otvorenju Dječjeg vrtića „Leptirići“ i svečanoj sjednici Općinskog vijeća čemu je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Novi će vrtić značajno podići razinu kvalitete predškolskog odgoja na području općine, ali i doprinijeti ostanku mladih obitelji te razvoju cijele lokalne zajednice“, kazao je zamjenik Ljubić te čestitao načelniku Općine Mladenu Siteku na realizaciji ovog važnog projekta.

Načelnik Sitek pojasnio je kako je ukupni kapacitet vrtića 52 djece u tri odgojne skupine te kako imaju svu potrebnu opremu za provođenje programa odgoja na površini unutarnjeg dijela vrtića od 850 četvornih metara i 1.500 četvornih metara vanjskog igrališta. Okupljenima se obratila i ravnateljica vrtića Snježana Tišljarić koja je također izrazila zadovoljstvo današnjim otvorenjem, a prostorije vrtića blagoslovio je dekan Đurđevačkog dekanata Krunoslav Kefelja.

Zamjenik Ljubić zatim u pratnji ravnatelja Osnovne škole Kloštar Podravski Mirka Šandrovčana, u koju spada Područna škola Podravske Sesvete, obišao prostore škole na kojoj je planirana dogradnja u svrhu uvođenja jednosmjenske nastave. U sklopu tog projekta predviđena je dogradnja zgrade škole s novim učionicama i kabinetima te ostalim pratećim kapaciteta, a energetski će se obnoviti postojeći dio zgrade.

Glavni dio svečane sjednice Općinskog vijeća bio je osvrt na realizirane i planirane projekte, a prvi je govorio potpredsjednik Vijeća Damir Fičko koji je svima zahvalio na suradnji.

Među brojnim projektima izdvojio bih izgradnju dječjeg vrtića, zamjenskog mosta Kopanjek, dijela ulice Ivan Mažuranića, obnovu prometnica, izgradnju tribina na nogometnom igralištu i obnovu Društvenog doma u Podravskim Sesvetama. U prvom redu planiranih projekata je izgradnja Društvenog i Vatrogasnog doma, uređenje centra naselja te sanacija odlagališta Šarje. Nastavljamo ulagati u nove projekte tamo gdje je Općina prihvatljiv korisnik, a inicirati one projekte kojima je nositelj Županija, što se posebno odnosi na izgradnju školsko-sportske dvorane, dogradnju Područne škole i uvođenje jednosmjenske nastave te formiranje matične osnovne škole“, kazao je načelnik Sitek.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke mještanima i vodstvu Općine te dodao: „Pohvalno je što Općina kroz brojne projekte i programe brine o svim skupinama stanovništva, a posebno je važna briga o mladima kojima je potrebno osigurati adekvatnu infrastrukturu kako bi ostali živjeti na ovom prostoru. Drago nam je što je Općina to prepoznala i što smo danas svjedočili otvorenju dječjeg vrtića, a vjerujem da ćemo zajedničkom suradnjom, koja je temelj projekata izgradnje nove školske sportske dvorane i dogradnje škole, napraviti mnoge dobre stvari za Općinu i mještane. Cilj nam je ravnomjeran razvoj i da svi stanovnici naše županije imaju kvalitetne uvjete za život. Još jednom čestitam svima i nadam se da će vam se ostvariti svi planirani projekti.“

Prigodnim su se govorima obratili i državni tajnik Ministarstva financija Stjepan Čuraj te načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

U sklopu svečane sjednice dodijeljena su i javna priznanja, a zahvalnice Općine dobili su Monika Barčan, Marijan Vlašić, Siniša Kolar, Dubravko Palaić, Božidar Šerbeđija, Stanislava Simon, Vladimir Pintarić, Kristijan Šegrt i Petar Cugovčan. Svečanost je završena kulturno-umjetničkim programom u kojemu su sudjelovali učenici škole, a sjednici je prisustvovala i ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić sa suradnicama, predstavnici općina i ustanova te drugi uzvanici.

 

Služba ureda župana