Općina Ferdinandovac proslavila svoj dan

Svečano obilježavanje Dana Općine Ferdinandovac započelo je u petak, 29. svibnja polaganjem vijenaca na spomen obilježja Općine Ferdinandovac te bistu župnika Ivana Jažuka. Nakon toga uslijedila je svečana sjednica Općinskog Vijeća kojoj je nazočio zamjenik župana Darko Sobota kao i brojni uzvanici iz javnog i političkog života, među kojima saborski zastupnik Stjepan Milinković, gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, članovi Županijske skupštine te načelnici susjednih općina. Prisutne je pozdravio općinski načelnik Branko Kolar te izvijestio prisutne o učinjenom na području Općine u prošloj godini, a posebno zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na pomoći u realizaciji kapitalnih projekata. Čestitavši stanovnicima Dan Općine i blagdan Sv. Ferdinanda zamjenik Sobota naveo je kako će Županija i dalje u okviru svojih mogućnosti pomagati ravnomjernom razvoju jedinica lokalne samouprave.
Proslava je nastavljena i u subotu kada je za mještane u mjesnoj crkvi Sv. Ferdinanda služena sveta misa, a u večernjim satima održan je kulturno zabavni program ferdinandovačkih udruga.
Nedjelja je bila rezervirana za natjecanje u pripremi fiša „Fišijada Ferdinadovac 2015“ koju je organizirao ŠRK „Štuka“ Ferdinandovac pod pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice Općine Ferdinandovac.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.