Okrugli stol o iskustvima u radu s romskom djecom

Tema Okruglog stola bila je „Međusektorska i unutarsektorska suradnja“

Povodom 8. travnja, Svjetskog dana Roma u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici u srijedu je 10. travnja održan 4. okrugli stol – Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području.

Tema Okruglog stola bila je „Međusektorska i unutarsektorska suradnja“. U uvodnom dijelu okruglog stola prisutne je pozdravila ravnateljica Dijana Sabolović Krajina. Upoznala je okupljene s osnovnim ciljevima i prioritetima otvaranja ovakvih tema. Spomenula je i kako se Romi susreću s mnoštvom problema koji se često teško identificiraju, ali to je samo poticaj u zajedničkom modelu rješavanja takvih situacija.

Uz brojne izlagače poput Ive Svirčić iz Grada Koprivnice, Željke Koluder Vlahinja iz Obiteljskog centra i samih predstavnika romskih udruga izlaganje je imao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal. Na početku je svim Romima čestitao njihov dan te istaknuo programe u kojima sudjeluje Županija, a bave se poboljšanjem uključivanja Roma u život lokalne zajednice.

Uz pomoć u zapošljavanju romskih pomagača snažno se podupire rad romskih udruga kako bi se povećala kvaliteta života. Dobro se surađuje i sa svim institucijama, a Pal je na kraju poručio da je različitost zapravo pravo bogatstvo, ako smo ga spremni prihvatiti i prepoznati.