Održano Županijsko stručno vijeće voditelja preventivnih programa i članova Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga

U prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko – križevačke županije, u četvrtak 15. listopada održano je Županijsko stručno vijeće voditelja preventivnih programa i članova Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga. Stručno vijeće je organizirano u suradnji sa Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Koprivničko-križevačke županije i Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.
Na samom početku prisutnima se obratio zamjenik župana ujedno i predsjednik Povjerenstva Ivan Pal koji je iskazao svoje zadovoljstvo dosad realiziranim programima te potrebu nastavka dobre suradnje i brojnih aktivnosti u području prevencije. O situaciji na području Županije je rekao: „Povjerenstvo već godinama sustavno prati situaciju na području Županije i valja istaknuti kako na našem području nije izražen problem sa drogama, ali je prisutan. Problem je svakako u pojavi novih tkz. modernih droga koje se pojavljuju na crnom tržištu i zato je još teži problem boriti se s njima”. Zamjenik Pal je zahvalio stručnim timovima u školama i članovima Povjerenstva, a posebno naglasio važnost provođenja preventivnih školskih programa te pohvalio suradnju i sa Policijskom upravom koprivničko – križevačkom „koji su vrlo aktivni i surađuju sa Povjerenstvom provodeći niz kvalitetnih programa“ zaključio je zamjenik Pal.IMG_7422m
Ravnateljica Zavoda Draženka Vadla govorila je o ulozi voditelja školskih preventivnih programa kao produžene ruke koji u svojim školama i sredinama prepoznaju određene probleme sa drogama i na vrijeme ih otkriju, ali i važnosti rada Centra za prevenciju ovisnosti.
Nakon uvodnih govora Smilja Bagarić, sveučilišni specijalist za nacionalnu sigurnost i stručna suradnica u Uredu za droge održala je interaktivno predavanje na temu „Problematika novih psihoaktivnih tvari“. Dr.sc. Davorka Gazdek, dr.med.,spec.javnog zdrastva istaknula je i ukratko upoznala prisutne sa učinkom prirodnih i sintetičkih kanabinoida na organizam i liječenje od istih. Moderatorica stručnog skupa je bila voditeljica Županijskog stručnog vijeća Jasna Horvat-Vlahović.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.