Održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske atletske lige sjever u krosu

U organizaciji Atletskog kluba Koprivnica u subotu, 1.travnja, održano je Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske atletske lige sjever u krosu, gdje u 12 disciplina sudjelovalo dvjestotinjak atletičara iz 14 klubova.

Sportašima se pozdravnim riječima ohrabrenja obratio zamjenik župana Ivan Pal, a utrkama je prisustvovao i predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković.

Domaćini su bili najuspješniji u ukupnom ekipnom poretku, a pripala su im i prva mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji. U kategoriji limača i limačica na 600 m sudjelovalo je ukupno šezdesetak najmlađih, s time da su koprivničke limačice osvojile ekipno treće mjesto. Među limačima najbolje se snašao Mateo Šegović kojemu je pripalo četvrto mjesto, a ekipno su bili drugi. U kategoriji seniorki na 2000 m prva tri pojedinačna mjesta te ekipno prvo mjesto pripalo je domaćim trkačicama Kristini Borovec, Ivani Merz i Dijani Radotović, članicama škole trčanja za odrasle koja je s uspješnim radom započela prije godinu dana pod vodstvom Marije Vladušić. U kategoriji seniora na 5000m drugo je mjesto osvojio Oliver Orešić, Goran Gregurec bio je četvrti, a ekipno su bili drugi.

Jan Tisaj pokazao se najuspješnijim domaćim atletičarem u konkurenciji mlađih kadeta na 800 m osvojivši peto mjesto, a ekipnoj pobjedi u kategoriji starijih kadeta na 1000 m pripomogao je Ivan Mikulić s osvojenim drugim mjestom.

Treći u kategoriji mlađih juniora na 2000 m bio je Marko Gregurec, četvrto je mjesto osvojio Luka Šoštarić, a pripalo im je i ekipno prvo mjesto. Kod mlađih kadetkinja na 800 m najuspješnija je bila Tara Rušak osvojivši sedmo mjesto, dok su ekipno djevojke bile četvrte. Starije kadetkinje u utrci na 1000m također su bile ekipno četvrte, a najbolji je rezultat ostvarila Sara Tetec na desetom mjestu.

Služba ureda župana