Održano natjecanje „Sigurno u prometu“

U suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom i Auto-klubom Koprivnica koprivnička Osnovna škola „Đuro Ester“ bila je 2. svibnja domaćin županijskog natjecanja „Sigurno u prometu“. Natjecanje je otvorio tajnik Auto-kluba Koprivnica Boris Dušić, uz prigodne riječi županijskog pročelnika Mladena Antolića i ravnateljice škole Sanje Prelogović.

Na natjecanju je sudjelovalo 17 škola iz naše županije, ukupno 68 učenika i 17 mentora. Učenici su rješavali testove iz poznavanja prometnih pravila i propisa pod vodstvom Mladena Matkovića, člana državnog povjerenstva za provođenje prometne odgojne akcije „Sigurno u prometu“, dok su vještine upravljanja biciklom pratili suci Auto-kluba.

Najbolji učenici upućeni su na državno natjecanje i to prve tri djevojčice i prva tri dječaka. U kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je Mateja Gobec iz OŠ Kalnik, drugo mjesto Lorena Horvat iz OŠ Koprivnički Bregi, a treće Hana Živko iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica. U kategoriji dječaka prvo mjesto osvojio je Daniel Ištvanović iz OŠ „Vladim Nazor“ Križevci, drugo Dorian Copak također iz OŠ „Vladim Nazor“ Križevci, a treće mjesto Ivan Trnski iz OŠ Molve.