Održano natjecanje mladih Društva Crvenog križa Koprivnica

U organizaciji društva Crvenog križa Koprivnica održano je danas, 12. ožujka u Srednjoj školi Koprivnica 15. natjecanje mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i zamjenik župana Ivan Pal čestitajući svim učenicima, mentorima i volonterima Crvenog križa Koprivnica na njihovom dosadašnjem radu. U svom je govoru naglasio kako je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije najuspješnije u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza krvi što uvelike govori o humanosti darivatelja naše Županije, a posebno se zahvalio i na pomoći Crvenog križa u vrijeme migrantske krize. Na kraju svog govora svim natjecateljima zaželio je puno uspjeha u natjecanju i daljnjem radu.

Natjecalo se ukupno trinaest ekipa, od toga jedanaest podmlatka iz čak tri osnovne škole iz Koprivnice, ekipa Novigrada Podravskog, Rasinje, Sokolovca, Koprivničkih Brega, Gole, Koprivničkog Ivanca, Legrada te Hlebina, a u kategoriji mladeži natjecale su se dvije ekipe iz Srednje IMG_3211mškole i Obrtničke škole Koprivnica. Ekipe su pokazale zavidna znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima,  a u praktičnom dijelu pokazali su i vještine pružanja Prve pomoći.

Najuspješnija ekipa iz grupe podmlatka je ekipa Osnovne škole „Koprivnički Bregi“ koja je ujedno osvojila prvo mjesto na natjecanju, Osnovna škola „Braće Radić“ iz Koprivnice na drugom je mjestu, a Osnovna škola „Drnje“ na trećem. Što se tiče grupe mladeži, na prvom mjestu je ekipa iz Srednje medicinske škole Koprivnica dok je drugo mjesto zaslužno pripalo ekipi iz Obrtničke škole Koprivnica.

Pobjednici natjecanja time su se plasirali na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 16. travnja ove godine u Daruvaru u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, dok će se državno natjecanje održati  u Kninu 14. svibnja 2016. godine.

Služba ureda župana