Održano 8. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije

U subotu, 10. travnja 2010., na „Farkašiću“ kod Koprivnice održano je 8. županijsko natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije. Organizatori natjecanja bili su Udruga orača Koprivničko-križevačke županije i Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu. Zamjenik župana Darko Sobota otvorio je natjecanje, a orače su također pozdravili gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede Ivan Hodalić.

Orači su se natjecali u dvije kategorije. U kategoriji plugova ravnjaka pobijedio je Marijan Stanešić iz Đurđevca, a u kategoriji plugova premetnjaka Zoran Radiček iz Šoprona (Općina Kalnik). Pobjednici u obje kategorije predstavljat će našu Županiju na 8. državnom natjecanju u oranju koje će se održati u Suhopolju krajem kolovoza ove godine.

Koprivničko-križevačka županija već tradicionalno pomaže ovo natjecanje, pa je i ove godine osigurala financijska sredstva za prve tri nagrade u obje kategorije, koje je najboljim oračima uručio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić.