Održano 5. međužupanijsko natjecanje u ribolovu za osobe s invaliditetom

14. lipnja 2014. Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice održala je 5. međužupanijsko natjecanje u ribolovu udicom na plovak za osobe s invaliditetom na jezeru Rasinja u Rasinji. Ova aktivnost dio je projekta “ZDRAVLJE, REKREACIJA ,AKTIVNOST”- sprortsko rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom koji financira Koprivničko-križvačka županija u 2014. godini.

Cilj   ovog natjecanja je razvoj sporta za osobe s invaliditetom u našoj županiji te integracija u društvo, razvoj tolerancije prema različitosti I uključivanje u društveni život lokalne zajednice. Natjecanje se odvijalo ekipno a svaka ekipa imala je 3 člana koji su se natjecali u 3 sektora. Sudjelovalo je 11 ekipa iz 5 županija. Natjecatelj u kolicima ili bez ruke imao je pomoćnika. Pomoćnik je pomagao kod prvog hranjenjenja, vršio je pripremu za ribolov, pomagao kod izvlačenja ribe pomoću podmetaća, dodavao pribor. Pomoćnik nije smio stavljati mamac na udicu, zabacivati udicu, vaditi ulov sa udice , skidati ulov sa udice.

1. mjesto osvojila je Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagosrske županije

2. mjesto Udruga športskih ribolovaca invalida domovinskog rata RH

3. mjesto Udruga invalida ILO Ivanec. Najuspješniji natjecatelj bio je Fuček Slavko član Udruge športskih ribolovaca invalida domovinskog rata RH. Ulovio je 2420 gr.

Volonteri na natjecanju bili su policijski službenici PU Koprivničko-križevačke i članovi Međunarodne policijske asocijacije – Regionalnog kluba IPA Koprivnica.

 Udruga „Bolje sutra“