Održano 3. županijsko natjecanje Modelarske lige

Zajednica tehničke kulture Križevci i Aero klub „Dragutin Novak“ Križevci bili su domaćini 3. županijskog natjecanja Modelarske lige Koprivničko-križevačke županije „Danas mali, a sutra veliki majstor“.

Natjecanje je održano u dvorani Turističkog informativnog centra u Križevcima, a ove godine sudjelovalo je 34 natjecatelja.

Natjecatelji su za plasman na državno natjecanje zajedno s gostujućim ekipama tri sata izrađivali škrinjicu odnosno ukrasnu uporabnu kutiju dok su mlađi natjecatelji izrađivali ukrasnu kutiju prema nacrtima profesora Ivana Rajsza.

Prvo mjesto osvojila je ekipa u sastavu Mateo Piskač i Dominik Juršić s mentorom Ante Starčevićem iz Aero kluba „Dragutin Novak“ Križevci te će oni Koprivničko-križevačku županiju predstavljati na državnoj razini Modelarske lige.

Od gostujućih ekipa, prvo mjesto osvojili su Nella Faltak i Filip Šingelberger, drugo mjesto pripalo je Luki Živoderu i Dinku Tomiću dok su treće mjesto osvojili Michel Konjušić i Dejan Tomić. Među mlađim natjecateljima, prvo mjesto osvojili su Karlo Jelak i Leonardo Bratković, drugo mjesto pripalo je Davidu Kaporu i Gabrielu Žagaru dok su treće mjesto osvojili Dino Novosel i Sanjin Crnković.

Služba ureda župana