Održano 12. Županijsko natjecanje orača

Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska jedine su županije u Republici Hrvatskoj koje podržavaju ovoj projekt u kontinuitetu od dvanaest godina

U organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije u petak, 1. kolovoza u Subotici Podravskoj održano je 12. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije. Natjecanje je organizirano u suradnji sa Koprivničko-križevačkom županijom, Općinom Rasinja, Savjetodavnom službom i Hrvatskom udrugom za organizaciju natjecanja orača.

Zamjenik župana Darko Sobota otvorio je natjecanje i zaželio natjecateljima puno sreće, spretnosti i preciznosti. Natjecanje je pratio i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i nacionalnu suradnju Marijan Štimac sa suradnicima, a osim brojnih gostiju iz naše Županije, u Subotici Podravskoj došli su i gledatelji iz Virovitičko-podravske, Međimurske, Zagrebačke i Varaždinske županije.

Vještinu oranja natjecatelji su pokazali na parceli Petrov kut, vlasnika Zlatka Zajeca, a ukupno se natjecalo 12 ekipa orača (9 u kategoriji plugova ravnjaka i 3 u kategoriji plugova premetnjaka). Natjecanje je vodio trener Hrvatske reprezentacije orača Siniša Hrgović, a suci su bili Ana Marija Čajkulić, Suzana Pajić i Željko Ferenc.

Županijski prvaci za 2014. godinu postali su Saša Višak iz Kamenice (plug ravnjak) i Josip Martinović iz Štaglinca (plug premetnjak) koji su time izborili plasman na 12. Državno natjecanje u oranju koje će se 12. i 13. rujna održati u Požegi.

Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska jedine su županije u Republici Hrvatskoj koje podržavaju ovoj projekt u kontinuitetu od dvanaest godina.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.